Robbanás történt egy Budapest környéki gyárban

Robbanás volt Dunakeszin a Lighttech Lámpatechnológiai Kft. üzemében. Mindez még hétfőn dél körül történt, de aznap nem jelentek meg erről hírek, a helyi Keszi Channel is csak kedden délelőtt számolt be az eseményről.
K. Kiss Gergely, 2019. július 30. kedd, 20:17
Fotó: Napi.hu

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő-helyettese a Magyar Hang érdeklődésére megerősítette, hogy valóban történt robbanás egy üzemi területen.

A budapesti és a Pest megyei tűzoltók a helyszínre érkezve felvették a kapcsolatot a helyi szakemberekkel és átvizsgálták az üzemcsarnokot, ahol tűz nem volt. A bent dolgozókat kikísérték a csarnokból, a mobillaborral pedig ellenőrzéseket végeztek, de egészségre vagy környezetre káros anyagot nem találtak a levegőben.

A Keszi Channel információi szerint egy közel 150 méteres, túlnyomásos műanyag levegőztető robbant fel. Úgy tudják, hogy a repeszdarabok egy embert könnyebben megsebesítettek, több mint tízen pedig könnyű hallássérülést szenvedtek. A csarnokból 134 embert evakuáltak. Az ügyet a Rendőrség és az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség is vizsgálja.

HOZZÁSZÓLÁSOK