A Fortis Private Equity Zrt. (a Jászai Gellért, az SCD-csoport elnöke és tulajdonosa befektetéseit kezelő cég) Lantos Csaba, az OTP Bank volt lakossági vezérigazgató-helyettese vagyonkezelő társaságának, a Csemgando Kft.-nek értékesítette az SCD Befektetési Alapkezelő Zrt. 50 százalékos részvénycsomagját.

A Csemgando érdekeltségébe tartozik a Diófa Alapkezelő Zrt., a társaság emellett számos iparágban szerzett érdekeltséget, amelynek fő fókuszát a magán-egészségügyi szolgáltatások jelentik. A befektető partnerek az új cégben kívánják egyesíteni ingatlanfejlesztési és tőkepiaci tapasztalataikat. Az SCD Befektetési Alapkezelő Zrt.-ben − az egykori First Fund Alapkezelőben − februárban szerzett százszázalékos tulajdoni részesedést a Fortis Private Equity. Az új cég vezérigazgatójának Hegyi Gábort, az Allianz Bank volt vezérét kérték fel.

A tulajdonosi struktúra változásának megfelelően módosul az igazgatóság és a felügyelőbizottság összetétele is − derült ki a tranzakcióról szóló közleményből.