Ennek jegyében a szupergyors internetre igényt tartók számára augusztus 1-jétől két díjcsomagot vezetnek be. A kisebb csomagban havi 6990 forintért 16 GB, míg a nagyobban - havi 9400 forintért -  26 GB-t biztosít 21 Mbps névleges maximális letöltés mellett.

Erre a sebességre a Magyar Telekom hálózatfejlesztése teremtett lehetőséget. A cég májusban jelentette be, hogy a következő években 30 milliárd forint nagyságrendben fejleszti mobilhálózatát, s jövőre fővárosban és több nagyvárosban, 2013 végéig pedig már a teljes országban elméletileg 21 Mbps sebességgel lehet majd mobil internetezni. Ennek első jelét is bejelentette tegnap Király: a szupergyors mobilinternet (HSDPA+) már elérhető Budapest belvárosában és több vidéki helyszínen, főként több Balaton-parti városban.

Az árstruktúra átalakításának másik eleme tehát, hogy az alacsonyabb havidíjú csomagoknál 7,2 Mbps-ben maximálják a letöltési sebességet, ami valójában nem hoz érdemi változást azok számára, akik korábban is ilyen igénnyel rendelkeztek - tette hozzá Király. Ráadásul a fogyasztók számára nem is sebesség a legfontosabb szempont, hanem azt nézik meg, hogy mekkora adatmenyiséget milyen árszinten szerezhetnek meg. Márpedig a cég az árstruktúra váltás harmadik elemeként minden díjcsomaghoz plusz egy GB adatmennyiséget biztosít.

Az árszerkezet átrendezésére tehát részben az a magyarázat, hogy arányosabb legyen az ár a használt sebességgel, s miközben a társaság jobban ki tudja használni hálózat kapacitását.