Hétfőn utcára kerül az első, hétköznaponta megjelenő Lokál, Habony Árpád főtanácsadó és Győri Tibor közös médiacége, a Modern Media Group ingyenes terjesztésű újságja. Ez komoly változás a piacon, ahol öt éve egyetlen lap van jelen: a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Metropol. A Metropolt kiadó MTG Metro 2011 óta névileg Fonyó Károly, Simicska fő üzlettársának tulajdona, amely a Megapolis Média Zrt.-hez tartozik - írta a portál.

A korábbi bejelentés szerint a napi Lokál 150 ezer példányban készül majd. Az eddig hetente megjelenő Lokál, a jövőben Lokál Extra néven fut.

A Metropol jelenleg nagyjából 300-320 ezer példányban érhető el naponta az országban, ezt Hivatal Péter, a lap vezérigazgatója (képünkön) megerősítette a 444-nek. Nem csak a BKV, de a MÁV is felmondta a szerződésüket, ami nagyjából a példányok harmadának terjesztését nehezíti meg.

A médiapiacon aktív szereplők közül többen arról számoltak be a portálnak, hogy Simicska emberei több céggel és üzletemberrel is tárgyaltak az elmúlt időszakban az MTG Metro esetleges értékesítéséről. A lehetséges vevőjelöltek között felmerült a Lapcom-médiacsoport is, amely vidéki lapok - Délmagyarország, Kisalföld -, és magazinok mellett 2013. áprilisa óta kiadója a Bors bulvárnapilapnak is