A tárgyalásokkal párhuzamosan számos adminisztratív tennivaló akad még, pl. a Ka-Vosz közreműködői szerződésének és a bankokkal kötött támogatási szerződések megújítása, mint ahogy évről évre módosítani kell a Gazdaságfejlesztési Célelőirányzat felhasználásáról szóló miniszteri rendeleteket is.

A fenti gyakorlat alól ugyanakkor vannak kivételek. A kártyaprogram elemeinek bővülése esetén év közben változhatnak a támogatás feltételei. Ilyen eset lehet egy-egy új termék - mint például az Agrár Széchenyi Kártya - bevezetésekor, vagy egyéb, technikai változás esetén. Legutóbb annyi változás történt, hogy a Széchenyi Kártya Támogatást Megelőlegező Hitelhez immár kapcsolódhat a Garantiqa kezességvállalása, melyhez díjtámogatás jár. Emiatt ugyanakkor módosítani kellett a támogatással kapcsolatos rendelkezéseket. A másik eset, amikor nem kell évről-évre végigcsinálni a bürökratikus hercehurcát, az a kártyaprogram többéves hiteleihez kapcsolódó támogatásokra vonatkozik. Ez esetben az adott kormányhatározat a futamidő első 3 évére (1096 napra) biztosítja a támogatást. Ez a megoldás az elméletileg a 3 évnél hosszabb futamidejű Széchenyi Kártya hiteleket - a Széchenyi Forgóeszköz-, a Széchenyi Beruházási, és a Széchenyi Önerő Kiegészítő, illetve Támogatást Megelőlegező hitelt - érinti.

A most érvényben lévő kormányhatározat szerint a kártyaprogramban a Széchenyi Kártya Folyószámlahitelhez 10 millió forint hitelösszegig 365 napra 1 százalékpont kamattámogatást biztosít a kabinet, míg az év végéig kibocsátott, maximum 25 millió forintos kártyák teljes kölcsönösszegére a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. által vállalt készfizető kezességvállalás éves díjának 50 százalékáig terjedő támogatást biztosít azzal, hogy a támogatás nem haladhatja meg a kezességi díj vetítési alapjának 0,75 százalékát. Az idei évben megkötött, éven túli hitelek esetében a futamidő első három évére évi 2 százalékpont a kamattámogatás és a folyószámlahitelhez hasonlatos a garanciadíj-támogatás feltételrendszere.