Magyarország történetének legnagyobb zöldmezős beruházását jelentette be Szijjártó Péter

Újabb akkumulátorgyárat építenek Magyarországon ázsiai befektetők. A dél-koreai SK Innovation 681 milliárd forintért tervez új gyárat építeni Iváncsán, amihez a magyar kormány rekordösszegű állami támogatást ad, de azt egyelőre nem árulják el, mennyit.
Domokos Erika, 2021. január 29. péntek, 11:28
Fotó: Getty Images - A kép illusztráció.

Magyarország történetének legnagyobb zöldmezős beruházását valósítja meg az SK Innovation a Fejér megyei Iváncsán, a dél-koreai vállalat 681 milliárd forintos fejlesztéssel új akkumulátorgyárat épít, ezzel 2500 embernek ad majd közvetlenül munkát - jelentette be az MTI szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Az SK Innovation Dél-Korea legnagyobb energetikai, vegyipari vállalata és a világpiac egyik vezető cége az elektromos akkumulátorok gyártásának területén. A cég első két tengerentúli gyára Komáromban működik, és a vállalat úgy döntött, hogy harmadik európai gyárát is Magyarországon építi fel, ahol elektromos autókba való akkumulátorokat fog gyártani.

A beruházás értéke 2,3 milliárd dollár, soha ekkora zöldmezős, első ütemű beruházás a modern magyar gazdaságtörténetben még nem történt - közölte a külügyminiszter.

Rekordtámogatást ad a kormány

Szijjártó szerint a beruházásokért folytatott versenyben fontos az állami támogatás. A magyar kormány ehhez a beruházáshoz is biztosít pénzügyi támogatást, a támogatási megállapodás véglegesítése folyik. Minden bizonnyal ez lesz a magyar beruházás-ösztönzés történetének legnagyobb egyszeri beruházási támogatása, a pénzügyi támogatás mértékét a véglegesítés után nyilvánosságra hozzák - mondta Szijjártó Péter.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

totyika, 2021.01.29 18:03

@matura: Ez az "abortusz maradék" azt sem tudja, hogy a Százhalombattai Kőolaj feldolgozó, no meg az Alpok-Adria kőolaj vezeték mi fán termett?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2021.01.29 16:33

gyarmati, környezetpusztító beruházás, kérdezzék meg a gödieket, miről van szó
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html