Az összes tavalyi tranzakcióból 116 millió volt bankkártyás. Az új éves rekord mellett 10,7 millió bankkártyás tranzakcióval új havi rekordot is döntött a társaság decemberben. 2012-ben az év utolsó hónapjában a tranzakciók 70 százaléka már csip alapú volt, vagyis ezekben az esetekben volt a bankkártya és az elfogadó eszköz is csipes elfogadásra alkalmas. A megelőző év azonos időszakában ugyanez az arányszám még 60 százalék csipes, és 40 százalék mágnescsíkos kártyával kezdeményezett tranzakciót jelentett, ez jól mutatja, hogy egyre elterjedtebbek a biztonságosabb chipes bankkártyák.

A karácsonyi forgalom 2012-ben december 21-én, pénteken tetőzött, a legmagasabb számú, mintegy 507 ezer bankkártyás tranzakciószámot ezen a napon kezelte a társaság. A bronz- és ezüsthétvége vásárlási számai alig tértek el egymástól, míg az aranyhétvége 14 százalékos növekedést mutatott az előző két hétvégéhez képest.

2012-ben már több magyarországi bank megkezdte az érintés nélküli (contactless) bankkártyák kibocsátását, amellyel párhuzamosan az elfogadó eszközök száma is gyorsan növekszik. 2012. decemberben már a SIA Central Europe által kezelt vásárlási tranzakciók közel 2 százaléka használta ezt a technológiát.

"A tranzakciók számának növekedése Magyarországon megerősíti a tényt, hogy a vásárlók nagyobb bizalommal használják az elektronikus fizetést, amelyet egyre biztonságosabbnak és kényelmesebbnek tartanak, mint a készpénzt" - idézi a közlemény Nicola Cordone-t, a SIA Central Europe igazgatósági tagját.