Sokat nyert a Strabag az Észak-Alföldön

Az Észak-alföldi régió útfelújítására írt ki nyílt közbeszerzést a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 12,1 milliárd forint értékben, ennek kétharmadát a Strabag Általános Építő Kft. vezette konzorcium nyerte.
Németh Géza, 2018. április 23. hétfő, 16:09
Fotó: Napi.hu

Az eredményt az ajánlatkérő Magyar Közút Nonprofit Zrt. közölte a Közbeszerzési Értesítőben. A munkák zöme burkolatfelújítás, összesen 47 útszakaszon.

A három ajánlattevő közül két munkát nyert a Swietelsky Magyarország Kft. 800 millió forint értékben. Közös ajánlattevőként jelentkezett a KE-VÍZ 21" Építőipari Zrt., együtt a Zemplénkő Kelet-magyarországi Építőipari és Bányászati Kft.-vel és az EuroAszfalt Kft.-vel. Ők 14 területet nyertek el, 3,1 milliárd forint összegben. A Strabel Konzorcium vezető tagja a Strabag Általános Építő Kft., tagjai pedig Strabag Építő Kft. és a Belfry Szolnoki Aszfalt Kft. Nekik jutott a legnagyobb falat: 31 útszakasz, több mint 8 milliárd forint értékben.

A felsoroltak az észak-alföldi régió útfelújításainak a második részében lefolytatott verseny újranyitásával zajlott eljárások voltak, az idei első negyedévben.

HOZZÁSZÓLÁSOK