Gyöngyössy 2008 elején került a TV2-höz, 1997 és 2001 között az RTL Klub programigazgatója volt. Az Interaktív Kft. a jövőben Csőge Zoltán megbízott vezető irányításával folytatja tevékenységét. Árpa Attila szintén elhagyja a TV2-t, helyére Vízvárdi Bence lép a megújuló programigazgatóság saját gyártású műsorokért felelős megbízott vezetőjeként (Árpa 2008. április 1-jétől töltötte be e tisztséget).

A TV2 közleménye szerint mindez egy szervezeti átalakítás következménye, a változás három alappilléren nyugszik: leegyszerűsített szervezeti struktúra, rugalmasabb működés, költséghatékonyság. Ennek szellemében vonnak össze párhuzamos, illetve kiegészítő feladatokat és munkaköröket, elsősorban a kreatív és adminisztrációs területeken. A cégcsoporton belüli igazgatóságok száma kilencről ötre apad, így a költségcsökkentés mellett rugalmasabbá, gyorsabbá és határozottabbá válik a döntéshozatal és az irányítás.

Várdy Zoltán, a TV2 cégcsoport vezérigazgatója kiemelte: tavaly novemberben Magyarországon az elsők között hoztak meg olyan szervezeti döntéseket, melyekkel a gazdasági válság által generált, új típusú üzleti környezethez alkalmazkodtak (Napi, 2008. november 12). Akkor még csak a válság jeleit látták, ma már a körvonalait is.