Stratégiai megállapodást írt alá a kormány és a Telenor

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá kedden a kormány és a norvég Telenor-cégcsoport, ezzel egyidejűleg a telekommunikációs társaság megnyitotta magyarországi szolgáltató központját.
Napi.hu, 2013. november 5. kedd, 17:28
Fotó: Napi.hu

Christopher Laska, a Telenor Magyarország Zrt. vezérigazgatója mérföldkőnek nevezte a cég számára az aláírt megállapodást, amely mögött véleménye szerint valódi tartalom van, és megerősíti a Telenor céljait és magyarországi stratégiáját.

A Telenor törökbálinti székházában az aláírást megelőzően kifejtette: a Telenor egyetért a párbeszéd szükségességével, a kölcsönös bizalom és a kiszámíthatóság elvével, a telekommunikációs hálózat továbbfejlesztésével, és a digitális írástudás terjesztésével, továbbá egyetért a magyar vállalkozások versenyképességének erősítésével. Kijelentette: a Telenor elkötelezett abban, hogy további 10 milliárd forintot fektessen be a hipernet 4G internet-szolgáltatásának fejlesztésébe.

Kjell-Morten Johnsen, a Telenor-csoport elnökhelyettese és régióért felelős vezetője kiemelte: a Telenor legújabb befektetésével egy közös, régiós szolgáltatási központot alakított ki Magyarországon.

HOZZÁSZÓLÁSOK