Bértárgyalás: meglepő kijelentést tett a Suzuki

A Magyar Suzuki Zrt. álláspontja szerint a munkavállalók és a munkáltató közti egyeztetéshez az üzemi tanács megfelelő fórum.
Szepesi Anita, 2019. február 11. hétfő, 18:29
Fotó: Napi.hu

A vállalat az MTI megkeresésére hétfőn közölte: a munkavállalók által megválasztott tagokból álló üzemi tanáccsal egyeztet a dolgozókat érintő kérdésekről, beleértve a munkakörülményeket, a bérezést, és a különböző juttatásokat. Folyamatban vannak az egyeztetések az idei béremelésről, valamint a juttatási csomag egyéb elemeiről - emelték ki közleményükben. A Magyar Suzuki Zrt. közleményével arra a hírre reagált, hogy pénteken azonnali hatállyal elbocsátották az üzemből azt a dolgozót, aki csütörtökön elvállalta a gyár területén működő Vasas szakszervezet alapszervezetének vezetését.

A társaság közölte, hogy munkaügyi kérdésekkel kapcsolatos információkat harmadik félnek a személyiségi jogok védelme és a vállalat etikai normái miatt nem adnak, találgatásokat nem kommentálnak.

László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke az MTI-nek elmondta, a Suzuki gyár parkolójában csütörtökön alakult meg a szakszervezet alapszervezete, a jelenléti ívet 42 ember írta alá. Az alakuló ülésen megválasztották a tisztségviselőket, köztük az alapszervezet titkárát.

Mielőtt azonban a gyár vezetésének elküldték volna az alapszervezet megalakulását bejelentő értesítést, a titkárnak választott férfit pénteken reggel azonnali hatállyal elbocsátották, munkájának minőségére hivatkozva - idézte fel.

László Zoltán emlékeztetett arra, hogy a titkár 14 és fél éve dolgozott a Suzukinál, ezalatt szalag melletti dolgozóból több ember munkájáért felelős részlegvezetővé léptették elő. Elkötelezettségét mutatja, hogy egy napot nem volt sem volt betegszabadságon, munkájára soha nem érkezett panasz.

A Vasas alelnöke jelezte: a rendkívüli felmondáshoz arra van szükség, hogy az érintett foglalkoztatásból adódó kötelezettségét súlyosan megszegje. "Ebben az esetben erről nem lehet szó, ezért az ügy a munkaügyi bíróságon folytatódhat" - fogalmazott László Zoltán. Hozzátette, hogy az eset óta folyamatosan érkeznek új tagok a szakszervezetbe.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.02.11 19:18

Hozzászoktak a multik hogy itt éhbéres, jogfosztott rabszolgákat találnak, hogy a fődakota Orsós egyetlen nagy csicskatartó teleppé tette ezt az országot. Most ez kezd változni szerencsére, az éhbéres rabszolgák vagy sztrájkolnak vagy menekülnek, a mutyirendszer recseg-ropog.

Gyertek haza rabszolgák, könyörgünk!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

balikó1, 2019.02.11 19:10

-Előző szakszervezet vezető is rosszul járt a kezdeményezéssel..Italos üveget találtak a szekrényében.(Bárki be tud ezekbe a szekrényekbe tenni ilyen dolgot) De ráfogták,hogy az bizony az övé..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

gybognarjr, 2019.02.11 19:01

Nincs törvény által védve a szakszervezet alakítás bármilyen vállalatnál? Ezt is kihagyták a Tákolmányból és a Törvénytelenségere jogosító Fidesz operativ könyvekből?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html