A cég további erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy hasonló szabadalmi védettséget biztosítson a H-Cube számára más stratégiailag fontos területeken - adta hírül a társaság.

Az USA Szabadalmi és Védjegy Hivatala (USPTO) a közelmúltban engedélyezte a H-Cube reaktor és az abban megtestesülő technológia szabadalmi bejegyzését az országban. A jelenleg a világ 28 országában forgalmazott H-Cube legnagyobb piaca az Egyesült Államok, emiatt különöen fontos az iparjogvédelem.

Maga a H-Cube egy új, folyamatos áramlásos hidrogénező rendszer, amelyet a gyógyszer-, finomkémiai, petrokémiai és biotechnológia ipar számára fejlesztett ki a ThalesNano Zrt.

A készülék biztonságos, gyors és költséghatékony hidrogénezést tesz lehetővé a hagyományos módszerekkel összehasonlítva kimagasló kihozatallal.

A berendezés 2004-es bevezetése óta elnyerte Chicagoban az innovációs Oscarként is emlegetett R&D 100 innovációs díjat, azóta pedig elterjedt a kutató-fejlesztőlaboratóriumokban, és összességében több mint 500 darab működik már világszerte.