Szálloda divíziót indított a Colliers magyarországi irodája

A tanácsadó cég is kihasználja a növekvő turizmus kínálta lehetőségeket.
NAPI Online, 2008. május 6. kedd, 16:36
Fotó:

A Colliers Magyarország Kft. Hotel néven új divíziót indított. A budapesti iroda a nemzetközi szinten 1985 óta működő Colliers International Hotel Service hálózathoz csatlakozva kezdi meg működését, kihasználva azt a tényt, hogy Magyarország mind a turisták mint az üzleti utazók körében egyre népszerűbb célpontnak bizonyul - jelentette be Hamish Williams, a Szálloda divízió igazgatója.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) nemrég közzétett adatai szerint a külföldi turisták számának növekedése meghaladta a 8 százalékot a 2007 januári és februári bázisadatokat figyelembe véve. A szállodaipar bevételeinek növekedése az előre jelzett 7 százalék helyett elérte a 12,5 százalékot.

A legutóbbi és egyben legizgalmasabb szállodapiaci tranzakció a Klotild Palace megvétele volt. A vásárló és egyben a fejlesztő a világhírű Buddha Bár, aki a felújítás után egy új tematikus szállodával és étteremmel gazdagítja a főváros kínálatát.

A Colliers International Hotel hálózat - a világ egyik vezető ingatlantanácsadójaként - a szállodatulajdonosok képviseletében eddig több mint 3 milliárd amerikai dollár értékű tranzakció lebonyolításában vett részt.

HOZZÁSZÓLÁSOK