Százmilliós csalásra bukkantak a Corvin-program körül

A rendőrség másfél éves nyomozás eredményeként százmilliós áfa-csalás gyanújára bukkant a Budapest VIII. kerületében folyó rehabilitációs projekt, a Corvin sétány program megvalósítása kapcsán - írta a pénteki Népszabadság.
NAPI, 2011. május 6. péntek, 08:07
Fotó:

A BRFK eredetileg különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt egy ismeretlen személy, majd őt követően Hárs Gábor, akkor az MSZP parlamenti frakciójában politizáló, a VIII. kerületi önkormányzatban függetlenként dolgozó képviselő feljelentése nyomán indította meg a büntetőeljárást ismeretlen tettesek ellen.

A feljelentők az önkormányzat vagyonkezelő társasága, a Rév8 gazdasági átvilágításának megállapításaira hivatkozva tettek feljelentést, amely szerint az önkormányzatnál hibás döntések sora született, s ezek, valamint hiányosságok, értékbecslés nélküli telekértékesítések, illetve mulasztások miatt az önkormányzatot 2003 és 2007 között 5,947 milliárd forint vagyoni hátrány érte - olvasható a cikkben.

A Népszabadság meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta: a BRFK másfél év alatt a büntetőeljárás keretében eddig csak azt állapította meg, amit már a feljelentők is sejtetni engedtek, hogy az ügyben felsejlik egy körülbelül százmilliós áfa-csalás gyanúja. Az adócsalás és a számviteli bűncselekmény nyomozása azonban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságának illetékességébe tartozik, ezért a BRFK az adóbűncselekményt az alapügyről elkülönítette, és azt illetékességből áttette a vámnyomozóknak.

HOZZÁSZÓLÁSOK