A kedvezmény másodosztályra érvényes, első osztályon való utazáshoz a kocsiosztály-különbözetet, feláras vonatra a felárat is meg kell fizetni.

A kedvezményes retúrjegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra érvényes teljes árú menetjegy érvénytartamával, azzal a korlátozással, hogy a visszautazást legkésőbb a rendezvényt követő napon, július 28-én éjfélig be kell fejezni.

Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra csak akkor érvényes, ha azt a rendezvény helyszínén, a Mártírok úton és a Váralja soron lévő pénztáraknál 8 és 22 óra között lebélyegezték. A bélyegeztetés elmulasztása esetén az alkalmi menettérti jegyet a jegyvizsgáló teljes árú menetjegyre egészíti ki.

Négy napon át hat színpaddal és mintegy 120 fellépővel rendezik meg a huszonharmadik Fezen fesztivált szerdától Székesfehérváron, amelyen mások mellett fellép a kétszeres Grammy-jelölt amerikai Dream Theater, Thomas Anders a Modern Talkingból, a holland Fedde Le Grand, az ausztrál Dub Fx, Ákos, a Halott Pénz, Majka, a Quimby, a Wellhello, valamint közös koncertet ad a magyar blues-rock két legendája, Hobo és Deák Bill Gyula.

Kovács Antal főszervező tájékoztatása szerint a rendezvényre hetekkel ezelőtt elfogytak a diákjegyek, és már kempingjegy sem kapható. A korábbi évekhez képest változást jelent, hogy a szerdai beköltöző napon nem üzemelnek még a nagyszínpadok, de két sátorban külföldi produkciókkal is várják a fesztiválozókat.

A rendezvényt idén is a Takarodó út és az Új Váralja sor találkozásánál rendezik, ahová a helyi autóbuszok mellett idén ingyenesen igénybe vehető fesztiválbusz is közlekedik majd délután a belvárosból, hajnalban pedig vissza.

A szervezők arra kérik a fesztiválra érkezőket, hogy inkább az Új Váralja sor felőli bejáratot használják, mivel a MÁV-felüljárónál torlódásokra lehet majd számítani - írták.