Mélyül a szemétkáosz - kirúghatták a menedzsmentet

Meneszthették a nemzeti kukaholding menedzsmentjét a 24.hu értesülése szerint, a társaságnak a hivatalosan kimutatottnál is nagyobb lehet a vesztesége.
Domokos Erika, 2018. december 13. csütörtök, 09:01
Fotó: Pixabay - A kép illusztráció.

Előző évi veszteségénél bő kétszer nagyobb, mínusz 3,6 milliárd forintos adózott eredménnyel zárta 2017-et a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) - írta kedden a Világgazdaság. A cég eredménytartaléka így mínusz 2,4 milliárdról mínusz 8,3 milliárdra romlott. A kukaholdingnak május végén kellett volna közzétennie 2017-es beszámolóját, de ez csak a napokban sikerült.

Csütörtökön a 24.hu cikkében viszont már arról ír, hogy a kukaholding mérlegében egy nagyságrenddel nagyobb pénzek hiányoznak, mint a hivatalosan kimutatott hiány összege. A helyzet súlyosságát jelzi, hogy a mérleg leadása után szinte a teljes eddigi menedzsmentet kirúgták az NHKV-tól - értesült a portál.

Az NHKV-nak úgy sikerült 3,6 milliárdos veszteséget produkálnia tavaly, hogy közben felélte az 5 milliárd forintos alaptőkéjét, valamint egy 10 milliárdos tulajdonosi kölcsönt és egy 20 milliárdos MKB-hitelt. Az idén pedig egy kormányhatározattal további 26,5 milliárd forintot csoportosított át a kormány a működőképesség megőrzése érdekében.

A korábban használt hibás adatok hibái miatt újra kellett számolni a 2016-os jelentésben közzétett veszteséget is - írta a 24.hu. Az új végeredmény 1,7 helyett 5,4 milliárd lett, vagyis a működése első két évében saját kimutatása szerint is több mint 9 milliárdos veszteséggel működött a társaság.

A lap szerint menesztették többek között Kántor Miklós gazdasági igazgatót és helyettesét, a jogi igazgatót, valamint Ferencz Kornél vezérigazgatói főtanácsadót is. Őket úgy tartották számon a cégnél mint Weingartner Balázs, a kukaholding korábbi igazgatósági elnökének embereit. Weingartnert még az NHKV körüli botrányok kirobbanása előtt, a tavasszal nevezeték ki az új kormány innovációs minisztériumában fenntarthatóságért felelős államtitkárnak, hogy onnan felügyelhesse volt cégét - olvasható a cikkben. Az utódja Vásárhelyi Tibor Pál lett, megbízott vezérigazgatóként.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.12.13 11:31

Tegnap a parlamentben is volt szemétkáosz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2018.12.13 10:53

Azokat mikor rúgják sebbge, akik ezt a működőképtelen fasz rendszert létrehozták és ragaszkodnak hozzá továbbra is. És azokat ki fogja seggbe rúgni, akik irdatlan összeget fizettek ki a mai napig nem működő számlázási rendszerért ?

Megy a takony szétkenegetése, akik most ki lettek rúgva nem ártatlanok, de pont azok nem fizetnek meg a hibákért, akik a leginkább felelősök....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html