Szemétszedő akciót hirdetett a Magyar Közút

Közutak mellett illegálisan lerakott hulladék összeszedésére hirdetett akciót szeptember 20-ára a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a társaság jövő szombaton nyílt napot is tart, amelyen a cég munkagépeivel is megismerkedhetnek az érdeklődők.
Szepesi Anita, 2019. augusztus 31. szombat, 11:38
Fotó: Pixabay

Pécsi Norbert Sándor, a szervezet szóvivője az M1-en azt mondta, az autópályák melletti pihenőkben sokszor azért sok a kommunális hulladék, mert a hétvégi házak tulajdonosai ott teszik ki a szemetet. Az alacsonyabb rendű utaknál főként a sitt és háztartási hulladék okoz gondot; csak ebben az évben 1,5 milliárd forintjába kerül a társaságnak a szemét elszállítása, amelyből akár 60 ezer tonna meleg aszfaltot is be tudnának szerezni - idézi az elhangzottakat az MTI.

A cég nyílt napjával kapcsolatban azt mondta, szeptember 7-én minden megyében lesz egy telephely, ahol az érdeklődők a cég feladataival, és akár a munkagépekkel is megismerkedhetnek, ezek közül a hókotrók a legnépszerűbbek. A "Biztonság az Ön kezében van" kampányukkal pedig az út mellett dolgozók biztonságára szeretnék felhívni a figyelmet. Az osztályvezető elmondta, az elmúlt két évben két munkatársukat gázolták halálra.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

toferi41@freemail.hu, 2019.08.31 23:06

Nem az akciót hirdető cégnek lenne a feladata az út melletti területek tisztán tartása, s ehelyett most akciózik?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

narancsragacs, 2019.08.31 14:58

Mit várnak abban az országban ahol a miniszterelnök lánya is a bokorba dobja a szaros pelenkát ? :))))
Szép szép, csak ha mondjuk a helyi lakos a helyi hulladék udvarban lerakóban stb ingyen lerakhatná azt amire nincs otthon szükség de nem fér be a kukába akkor biztosan kevesebben hagynák az út mentén azt amit egykor ingyen a szeméttelepen is hagyhattak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html