A Délmagyarországi Áramszolgáltató Zrt. (Démász) - a Magyar Energia Hivatal (MEH) határozata alapján - visszatéríti 2008. évi, az egyetemes szolgáltatás árrés többletéből származó bevételének meghatározott részét - áll a társaság közleményében. A MEH módosító határozata alapján a Démász a visszatérítendő összeg 60 százalékát a kormány által létrehozott Krízisalapba fizeti be, míg 40 százalékát a Magyar Vöröskeresztnek és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak juttatja, hogy így a rászoruló lakossági fogyasztókat támogathassa.

A kifizetésekről, támogatásokról a lebonyolítást végző szervezetek fognak tájékoztatást adni a támogatásra jogosultak részére. A Démász Egyetemes Szolgáltató ügyfelei Csongrád és Békés megyében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársait kereshetik, míg Bács-Kiskun, Baranya, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében a Magyar Vöröskereszt irodáiban állnak bővebb információval ügyfeleink rendelkezésére a szervezet munkatársai.

A Démász Zrt. nem vesz részt a pályázatok elbírálási folyamatában, ezeket teljes mértékben a közhasznú szervezetek végzik majd.