Szocpolcsaláson kapták egy takarékszövetkezeti kirendeltség vezetőjét

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy mosonmagyaróvári takarékszövetkezeti kirendeltségvezetővel szemben, aki 2006 és 2013 között valótlan adatokat használt fel a szocpoltámogatásoknál.
Napi.hu, 2016. január 27. szerda, 09:51

A vádlott a takarékszövetkezeti kirendeltségből a központba olyan formanyomtatványokat küldött, melyek a lakásépítés, lakásvásárlási és utólag született gyermek után járó támogatások igényeit tartalmazták - valótlan adatokkal: az iratok egy részén valós ügyfelek nevében, de általuk nem igényelt támogatást, egy részén az igényelt támogatási összegnél nagyobb összeget, más részén nem létező ügyfelek nevében igényelt támogatási összeget szerepeltetett.

A Magyar Államkincstár az elkövető adatközlései nyomán 27,7 millió forintnyi összeget jogosulatlanul utalt a takarékszövetkezeti kirendeltségbe. Az összeget a vádlott a saját számláira átvezette, majd azzal sajátjaként rendelkezett.

A jelenleg 57 éves nő 2-12 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat - olvasható a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség közleményében.

HOZZÁSZÓLÁSOK