Sztrádakartell: nem akarják kifizetni a kártérítés-milliárdokat

A kartellező sztrádaépítő cégek nem akarják kifizetni a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. összesen 32 milliárd forintos kártérítési igényét, ugyanis vitatják annak jogosságát - írja a Világgazdaság.
NAPI Online, 2007. október 12. péntek, 10:49
Fotó:

A vállalatoknak a szeptember 21-i ügyvédi levél szerint annak kézhezvételétől számított 15 napon belül átutalással kellett volna fizetniük, ellenkező esetben polgári peres úton érvényesítik a követelést.

A Betonút Zrt. támogatja a Hídépítő Zrt.-t abban, hogy a konzorciumuk ne teljesítse a NIF Zrt. kártérítésre vonatkozó igényét, a társaság a Gazdasági Versenyhivatal kartellügyben hozott ítéletét helybenhagyó Fővárosi Ítélőtábla döntése ellen felülvizsgálati kérelmet nyújt be. Szerintük eljárástechnikai hiba is történt, mert a GVH-nál két külön ügyiratszámon indult témát nem vonták össze, de a végső döntésnél ezt nem vették figyelembe. Ezt többször szóvá is tették. A versenyhivatali bírságot kénytelenek voltak kifizetni, mert ellenkező esetben kizárták volna a céget az újabb közbeszerzésekből, de a jogalapját továbbra is vitatják.

A Strabag Zrt. a versenybírságot már kifizette, és elfogadhatatlannak tartja, hogy ugyanazért a cselekedetért többször büntethetnek a hatóságok.

HOZZÁSZÓLÁSOK