Telekom-előfizetők: fontos bejelentés érkezett!

A Magyar Telekom bejelentette, hogyan változik tv-szolgáltatásának havidíja az RTL Klub és a TV2 miatt.
Napi.hu, 2016. november 11. péntek, 19:02
Fotó: Stockfresh

A Magyar Telekom 2016-ban nem emeli tévészolgáltatásának havidíját. Jövő január 1-jétől kezdődően pedig a határozott és határozatlan idejű szerződéssel rendelkező ügyfeleinknek a jogszabályváltozás miatt az RTL Klub és a TV2 által közölt díjnál jóval kedvezőbb, összesen havi bruttó 290 forint egyedi díjat vezetünk be - közölte előfizetőivel a társaság.

Az áprilisi 86/2016-as  kormányrendelet ugyanis lehetővé tette a korábban díjmentes, programdíj nélkül terjeszthető tévécsatornákat (RTL Klub, TV2) nyújtó médiaszolgáltatók számára, hogy 2016. július 1-jétől a műsorukért programdíjat szedjenek be a műsorszolgáltatóktól, így a Magyar Telekom Nyrt.-től is.

Amennyiben a most bejelentett módosítások az előfizető számára hátrányos rendelkezéseket tartalmaznak, az előfizető az értesítéstől számított 15 napon belül további jogkövetkezmények nélkül jogosult felmondani a határozott időtartamú szerződést. Nem mondhatja fel az előfizető a határozott időtartamú szerződést ilyen esetben akkor, ha az előfizetői szerződést a határozott időtartamból eredő kedvezmények figyelembevételével kötötte meg, és a módosítás a kapott kedvezményeket nem érinti. Az előfizető a határozatlan idejű előfizetői szerződést legfeljebb 8 napos felmondási határidővel bármikor jogosult további jogkövetkezmények nélkül felmondani - olvasható a Magyar Telekom bejelentésében.

Az eddigi bejelentések szerint a legnagyobb szolgáltatók közül a Digi Kft. bruttó 300 forinttal emelte az árait november 1-jétől.

Az Invitel korábban lépett, ugyanis szeptember 1-jétől havi bruttó 362 forinttal növelte a havi díjat, ahol a tévés csomag tartalmazta az két csatornát.

A UPC Magyarországnál pedig az áremelés mértéke bruttó 370 forint volt szeptember végétől.

HOZZÁSZÓLÁSOK