A német tulajdonban lévő Telekom cégcsoportja még tavaly decemberben jelentette be, hogy csoportos létszámleépítés keretében 450 munkavállalójától válik meg. Közöttük nagyon sok a szerelő, akik kábelezéssel, hibaelhárítással és a rendszer kiépítésével foglalkoztak - írja a Pesti Hírlap.

Az újság arról ír, hogy az elbocsátottak munkáját márciustól nagyrészt alvállalkozók veszik át.

QP | Quality Placement

Az elbocsátottak közül sokan nem tudják még, hogy mihez kezdenek. Volt, aki arról mesélt, hogy ugyan lenne állás a konkurenciánál, de ott az utolsó fizetésénél 20 százalékkal kevesebbet kapna.

A Telekom szerint a leépítés és a munka kiszervezése mellett nemcsak a a pénzügyi hatékonyságra figyeltek, hanem hogy az ügyfeleket gyorsan, rugalmasan és a korábbi magas minőség fenntartása mellett szolgálják ki.

Reagált a Telekom

Az érdekképviseletekkel történt megegyezésben szereplő 450 fős létszámleépítés töredékét teszik csak ki a távozó, létesítést végző munkatársak (számuk néhány tízre tehető). A létszámleépítés nemcsak a létesítési, értékesítési területeket érintette, hanem központi funkciókat is. Szintén nem tesz említést arról a cikkük, hogy a létesítési feladatokat évek óta, nagy mértékben alvállalkozók végzik a Magyar Telekom számára, így ebben nem jelent változást a december elején bejelentett létszámleépítés - írták reagálásukban.