Terjeszkedik a Cargill

Újabb hazai telephelyeket vásárolhat és eddigi magyarországi tevékenységi körét is bővítheti az amerikai Cargill Inc. - írja a Világgazdaság.
NAPI Online, 2007. november 21. szerda, 09:45
Fotó:

A társaság a közelmúltban százszázalékos tulajdont szerzett az itthoni gabona-, olajosmag- és fehérjekereskedelmi piacon vezető szerepet betöltő, budapesti székhelyű Agrograin Zrt.-ben - közölték lapunkkal a Cargill illetékesei. Az idén 88 milliárd dolláros bevételt elérő amerikai óriásvállalat mezőgazdasági, élelmiszer-ipari és kockázatkezelési termékeket forgalmaz.
A Cargill kedvezőnek a magyar adottságokat ítéli, ezért folyamatosan vizsgálja a profiljába vágó további fejlesztési lehetőségeket. A magyar piac dinamikusan bővül, így jelentős szerepet játszhat az amerikai cég kelet-közép-európai pozícióinak erősítésében - közölte a cég.
Az Agrograin felvásárlása október 17-én fejeződött be, a vételárat a felek nem hozták nyilvánosságra. A Cargill most a 7,5 milliárd forintos saját tőkéjű hazai cég 65 százalékát vette meg, mivel az Agrograinben a közelmúltig 35 százalékos részesedése volt.
Az amerikai vállalat másik itteni érdekeltsége az Agribrands Europe Hungary Zrt., amely a korábban működött Purina "utódjának" számít. A Cargill százszázalékos tulajdonában lévő,

HOZZÁSZÓLÁSOK