Változás jön az RTL Klub és a TV2 adásainál júliustól

A nemrég elfogadott új médiatörvény egyik fontos része, hogy szabályozza a jelentős befolyásoló erővel rendelkező médiaszolgáltatók (RTL Klub, TV2, M1) esti híradóinak hosszát. Augusztus 1-től maximum 45 perc hosszúak lehetnek. A két legnézettebb kereskedelmi csatorna nem várja meg a következő hónap első napját, hanem már július 29-én változtat - írja a SorozatWiki.
K. Kiss Gergely, 2019. július 19. péntek, 09:45
Fotó: Getty Images

A TV2 július 29-től kettébontja a Tényeket és új hírműsort indít. A megszokott időpontban, 18 órakor indul majd a Tények, de az eddigi 60 helyett csupán 25 perc hosszú lesz. Ezt követően 18:30-kor Tények Plusz névvel egy új hírműsor indul. Utóbbi - csak úgy mint most a Tények - 19 óra körül ér véget, így az esti szórakoztató műsorok időpontját nem érinti a változás.

"A megváltozott törvényi előírásokra figyelemmel július 29-étől a TV2 változtat az esti hírműsorának szerkezetén. A további részletekről később tájékoztatjuk a nézőket" - válaszolta a portálnak a TV2 Csoport sajtóosztálya.

Az RTL Híradót jóval kevésbé érinti az új médiatörvény, mint a 60 perces Tényeket. Az RTL Klub híradója az elmúlt másfél hétben átlagosan 53 perces volt, így nekik csak 8 percet kell rövidíteniük az adásokon. A hétvégi hírműsort még ennyire se érinti az új szabályozás, ugyanis azok eddig is csak 46 perc hosszúak voltak, így mindösszesen 1 percet kell rajtuk húzniuk.

Július 29-től az RTL Híradó nagyjából 8 perccel rövidebb lesz, azonban az RTL-nél is megoldották hogy ne legyen kevesebb aktuális és szórakoztató műsor.

HOZZÁSZÓLÁSOK