Tiltakozás tört ki a MÁV új menetrendje miatt

Hangos sípolással tiltakoztak az utasok Szegeden az országos vasúti menetrend változtatás ellen, számolt be az esetről az RTL Híradó.
K. Kiss Gergely, 2019. december 15. vasárnap, 20:18
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A demonstrálók szerint a Szeged-Budapest vonalon megváltoztatott menetrend miatt 69 csatlakozást veszítettek el, és az új menetrend ezer utas közlekedését nehezíti meg nap mint nap.

A szegediek nem tudnak le-, és felszállni a legfrekventáltabb időben közlekedő vonatok közbenső állomásain és ezen állomásoknál lakók sem tudnak felszállni az érintett négy járatra - hangzott el a demonstráción a televízió szerint.

Az új menetrend alapján ugyanis egy-egy reggeli és délutáni IC-járatpáros mostantól nem áll meg egyetlen közbenső állomáson sem. A becslések szerint a fennakadás körülbelül ezer utast érint. Ezen kívül Csongrád és Bács-Kiskun megye számos településéről éppen a legforgalmasabb időszakban nem lehet majd eljutni a megyeszékhelyre vagy a fővárosba.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szerint a változásokra azért volt szükség, mert így sok vonalon csökkent a menetidő.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.12.16 15:41

Olyan nincs, hogy MÁV menetrend. Olyan inkább van, hogy MÁV menetrendetlenség.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html