Több ezer Toyotát érint a visszahívás Magyarországon

Lehet olyan autó, ahol több hiba is felmerül.
MTI-Eco, Napi.hu, 2014. április 9. szerda, 18:03
Fotó: Reuters

Amint arról beszámoltunk, a Toyota világszerte 6,39 millió autót hív vissza különböző technikai problémák miatt. (Az eddigi legnagyobb visszahívás 2012-ben történt, az 7,4 milió autóra vonatkozott.) Az érintett modellek közé tartoznak a Corolla, a Yaris, a Matrix és a Highlander egyes típusai, összesen 27 modell érintett.

Az autókban az ülések beállításával, a légzsákokhoz kapcsolódó huzalokkal, a gyújtással, az ablaktörlők motorjával és a kormányokkal volt probléma. Volt olyan autó is, amelyben egyszerre találtak egynél több hibát. A Toyota Motor közleménye szerint nem tudnak "ütközésekről, sérülésekről vagy halálesetekről", amelyeket a visszahívást kiváltó öt probléma valamelyike okozott volna, de két tűzeset állítólag kapcsolódik a meghibásodásokhoz.

Az autókat a kormányoszlop konzoljának nem megfelelő szilárdsága, a spirálkábel esetleges sérülése és kormányoszlop miatt, illetve vagy a vezető-, vagy a vezető- és utasoldali ülés sínjében a rögzítő mechanika rugójának esetleges fáradásos törése miatt kell visszahívni javításra - tájékoztatta az MTI-t a Toyota Motor Hungary Kft.

A tájékoztatás szerint a visszahívási akció Magyarországon a kormányoszlop konzoljának nem megfelelő szilárdsága miatt 5681 Toyota gépkocsit, többségében Yaris modellt érint. Az üléssínnel felmerült probléma miatt 721 Yaris és Urban Cruiser modellt hívnak vissza Magyarországon. A spirálkábel és a kormányoszlop problémája miatt Magyarországon visszahívandó autók számáról a Toyota később ad ki tájékoztatást.

A visszahívandó modellek száma nem összesíthető, mivel átfedések vannak az egyes javítási akciók között. A Toyota Motor Hungary levélben értesíti ügyfeleit a szükséges javításokról, amelyeket a szakszervizek térítésmentesen végeznek el az autón.

HOZZÁSZÓLÁSOK