Több pénze lett a bankoknak

A hitelintézetek szabad likviditása júliusban tovább nőtt, júniushoz képest az egynapos betétek átlagállománya emelkedett - áll a Magyar Nemzeti Bank júliusi előzetes adatok alapján összeállított statisztikai mérlegében.
NAPI, 2009. augusztus 12. szerda, 11:30
Fotó:

A kéthetes MNB-kötvények átlagállománya folytatta a három hónappal korábban megkezdett növekedést. A központi kormányzat betéteinek átlagos állománya az előző két hónaphoz hasonlóan csökkent.

A hitelintézetek kéthetes MNB-kötvény átlagállománya a központi kormányzat betéteinek elmúlt két hónaphoz hasonló csökkenése következtében tovább emelkedett. A hitelintézetek jegybankkal szembeni devizaswap átlagállománya csökkenést mutatott, miközben a kéthetes és hathónapos jegybanki hitelek átlagállománya júliusban szinten maradt. Eszköz oldalon a külföldi követelések átlagállománya emelkedett.

A bankrendszer MNB-nél vezetett bankszámláinak átlagos egyenlege szokás szerint alig tért el a tartalékkötelezettség összegétől, a túltartalékolás mindössze 0,9 milliárd forint volt. Az egynapos bankközi kamatok júliusban is a kamatfolyosó alján maradtak. A forgalomban lévő készpénz átlagállománya júniushoz képest csökkent - közölte az MNB.

HOZZÁSZÓLÁSOK