Több száz embert azonnal fel tudna venni a posta - ezzel csábítják a munkaerőt

A Magyar Postánál mintegy 300 főt azonnal fel tudnának venni - derült ki a cég humánerőforrás-főigazgatójának interjújából, amelyet a Pénzcentrumnak adott. Ebből egyebek mellett kiderült, hogy a postai átlagkereset magasabb mint 250 ezer forint, ugyanakkor a cégnél ennek ellenére gyorsan cserélődnek az emberek, bár az évi 20 százalékos fluktuációt a főigazgató nem tartja rendkívülinek. A fiatalabbak számára pedig azzal tennék vonzóvá a Magyar Postát, hogy megmutatnák nekik a postán lévő értékeket.
Szabó Zsuzsanna, 2018. május 22. kedd, 21:23
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Kicsivel több, mint 300 dolgozó hiányzik a Magyar Postáról - mondta el Varjasi Gábor, a cég humánerőforrás-főigazgatója a Pénzcentrumnak adott interjújában. A főigazgató ehhez azt is hozzátette, hogy ez azonban egyáltalán nem veszélyezteti a vállalat működését.

Azt ugyanakkor elismerte, hogy a karácsonyi rohamban ennél több emberre volt szükség, de akkor saját állományú létszámmal, munkaerőbérléssel, részmunkaidővel tudták pótolni a hiányt azokon a területeken, ahol szükség volt a csúcsidőszak munkaerejére.

Fónagy János az év elején arról beszélt, hogy a kézbesítők átlagos bruttó bére 193 ezer forint. Varjasi ezzel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy a kézbesítőkre ez valóban igaz, de a postai átlagkereset ennél jóval magasabb, meghaladja a 250 ezret is. Részleteket azonban nem árult el, mert szerinte "a személyi alapbére mindenkinek a személyes információja". Továbbá hozzátette: "nagyon sok mindentől függ a bér, ezért is szenzitív adat."

A Magyar Postánál lévő munkaerő-elvándorlásra vonatkozóan elmondta: az első negyedév az első negyedév fluktuációs száma 6 százalék volt a postánál, ami "elég jónak mondható" szerinte. Ugyanakkor hozzátette: a tavalyihoz képest egy kis javulás van, de ez még statisztikai hibahatár, úgyhogy arról nem lehet beszélni, hogy szignifikánsan javult volna a fluktuáció. A fluktuáció éves száma 20 százalék felett szokott lenni elmondása szerint, amit nem tart rendkívülinek.

Varjasi arra a kérdésre, hogy mit tesznek azért, hogy a fiatalabb generációk számára is vonzóvá tegyék a Magyar Postát, mint munkahelyet, azt válaszolta: "azon dolgozunk, hogy azokat az értékeket, amelyek a postán vannak, megmutassuk nekik."

Varjasi elmondása szerint új folyamatokat, új technológiákat hoznak be például a vállalati működésbe. Ilyen újdonságként említette például azt, hogy egyre több szolgáltatást online is elérhetővé tennének.

Képünk forrása: Napi.hu/Szabó Dániel

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2018.05.31 14:48

Okádok a postától. Gyomoridegem van ha oda kell mennem. Csekket már neten fizetek be, az üsszes szolgáltatót letiltottam mindenféle küldeményről. Sajnos az ajánlott leveleket nem tudtam. Átlag 40 percet kell sorban állni, mert a 6 ablakból 4ben ülnek de csak kettő dolgozik. Ennyit a postáról.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Luftschutzbunker_Zwei, 2018.05.30 20:03

Gyertek haza rabszolgák, könyörgünk!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lutria, 2018.05.30 16:39

Na,persze,ismerem ezt a szöveget,2 éve dolgoztam a postánál,február elején amikor lecsengett a karácsonyi hajtás,a helyi nagyfőnök gyűlést tartott és elmondta hogy 50 embert tudnának felvenni csak arra a telephelyre-de nem tudnak mert "lasszóval sem tudnak fogni" és ezért jövő karácsonykor is valszeg balhé lesz(az is lett).Erre persze mindenki az hitte hogy milyen jó stabil állása van mert szinte nélkülözhetetlen-erre 2 hét múlva egy szép péntek reggel 8 órakor kirúgták az összes próbaidős tanulót felsőbb utasításra(1 héttel a véglegesítés előtt)-a főnök meg csak hebegett-habogott hogy ehez joguk van indoklás nélkül stb.Annyira azért nem volt emberhiány hogy lenyeljék a véglegesítéssel jár kötelező munkaruha,teljes fizetés,cafeteria,prémium stb.fizetését...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Agar, 2018.05.23 07:31

300at napi 12 óra munkára ez az átlag feléért vennék fel.
Ez is benne van a cikkben, tekintve, hogy szándékosan semmi konkrétat ember ír az állásokról.

A közlekedésre alkalmatlan (műszakilag törvényt szegő) eszközöket adnak a dolgozóknak (kérekpár amin nem fog a fék és szakad a lánc, motor, amit nem lehet beindítani - és ezekről pontosan tudnak a postai vezetők! Ha ellenőrzést kapnak, milliókat kellene büntetésre költeni).
Ráadásul, ha élesik a postás műszaki hiba miatt, nem számít munkahelyi balesetnek. Személyes tapasztalat.

Átverés szaga van! A cikknek is. Ha tényleg kéne a munkaerő, igazat mondanának, nem ferde általánosítást.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html