Több százmilliós megbízást kapott az Invitel

Az elkövetkező öt évre több százmilliós nagyságrendű informatikai megbízást kapott a Budapest Banktól az Invitel, a telekommunikációs szolgáltató a pénzintézet teljes adatvagyonához kapcsolódó infokommunikációs szolgáltatásokat biztosítja - közölték az együttműködő felek.
MTI, Napi.hu, 2015. december 10. csütörtök, 23:27
Fotó: Napi.hu

Az Invitel egyebek között tartalék adatközpontot alakított ki a Budapest Bank számára, ezáltal a bank váratlan szolgáltatás-kiesése esetén is biztosítható az üzletfolytonosság. A csütörtökön átadott szerverközpont biztosítja, hogy évente legfeljebb 5 perces szolgáltatás-kiesés fordulhat elő. A több száz számítástechnikai eszköz számára kialakított terem 4 hónap alatt készült el.

Az 1987-ben létrejött Budapest Bank teljeskörű pénzügyi szolgáltatásokat kínál mind a lakosság, mind a vállalkozások számára, országos hálózata csaknem 100 bankfiókot foglal magában.

Az Invitel Távközlési Zrt. a magyar telekommunikációs piac egyik meghatározó szolgáltatója lakossági és üzleti ügyfelek számára egyaránt. Portfóliójába beletartoznak a legmodernebb előfizethető informatikai és felhő-alapú IT-megoldások, valamint az interaktív, digitális és HD televízió-szolgáltatás is.

A nyilvános adatbázis szerint a társaság árbevétele tavaly 46 milliárd forintra csökkent az egy évvel korábbi 47 milliárd forintról, miközben a 2013-ban elért 11,8 milliárd forintos nyeresége 8,58 milliárd forintos veszteségbe fordult.

Az MTI megkeresésére a cég közölte: a két évvel ezelőtti kiugró eredmény egy tulajdonosi döntéshez kapcsolódó egyszeri, rendkívüli tétel, míg a társaság 2014-es negatív eredménye a távközlési szektort érintő szabályozási feltételek kedvezőtlen hatásaira vezethető vissza. A cég sajtóosztálya közölte: az Invitel vállalati üzletágának árbevételében egyre nagyobb részarányt képviselnek az infokommunikációs szolgáltatások, 2015-re ez az arány megközelíti a 22 százalékot, míg öt éve ez az érték csak néhány százalékot tett ki.

HOZZÁSZÓLÁSOK