A KFI Alapból támogatandó célok és a melléjük rendelt összegek a Magyar Közlönyben jelentek meg. A kormány a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökét kérte fel a végrehajtásra.

A listán - egyebek mellett - szerepel a Nemzeti kiválósági program idei támogatása 3 milliárd 740 millió forinttal, itt a teljes keret 10 milliárd forint. Ebből  a kiemelt ágazatok nemzeti, stratégiai jelentőségű, szakmailag jól körülhatárolt KFI feladatainak megoldására, elsősorban a felfedező kutatásra és a kutatás-fejlesztésre lehet majd pályázni.

A Versenyképességi és kiválósági együttműködések idei támogatása 7 milliárd 160 millió forint, de a teljes keret 16 milliárd 730 millió forintot tesz ki. Itt a cél - a társadalmi kihívásokhoz illeszkedve - a kiemelt ágazatok nemzeti, stratégiai jelentőségű, szakmailag jól körülhatárolt kfi feladatainak megoldása.

A hazai vállalkozások exportorientációjú k+f tevékenységének támogatására idén 2 milliárd 400 millió forint fordítható a 4 milliárd 830 milliós keretből. Ebből az innovatív vállalkozások házon belüli termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztési
tevékenysége támogatandó, amennyiben azok exportképes, új, piacképes termékek, szolgáltatások és technológiák kifejlesztését eredményezik.