A Nébih, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, valamint Nemzeti Nyomozó Iroda együtt tartott ellenőrzést a Liu Yi Feng Gyártó Kft. budapesti telephelyén. Az egységben súlyos higiéniai problémákat találtak az ellenőrök: az előállító helyiségben állt a víz, az edények rozsdásak, koszosak, a falak penészesek voltak, a csíráztató fülkéről pergett a festék, a padlón szemét (papírok, cigarettacsikkek) és szerszámok hevertek. Az üzemben többfelé rágcsálóirtószert szórtak szét, ami az alapanyagokat is beszennyezte. A termékek előállításáról semmilyen dokumentációt sem vezettek - derül ki a hatóság közleményéből.

A Nébih megsemmisített 600 kilogramm nem nyomon követhető terméket, valamint az eredet igazolásáig elrendelte 2,1 tonna szójabab-alapanyag forgalmi korlátozását.

Az üzemet bezáratták és várhatóan félmillió forintos bírságot szabnak ki. Emellett a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal is vizsgálatot indított a cég alkalmazottainak tartózkodási jogosultsága ügyében, miután hiányosságokat tárt fel.

A Céginfo.hu adatai szerint a Liu Yi Feng Gyártó Kft. 2014-ben közel 7 millió forint bevételt termelt, amelyből 169 ezer forint nyeresége származott.