Tőkét emel a CIB Bankban az anyacég

A tulajdonos olasz Intesa Sanpaolo S.p.A. új részvények zártkörű forgalomba hozatalával 13,65 milliárd forinttal megemeli magyarországi leánybankja, a CIB Bank tőkéjét.
MTI, 2014. október 27. hétfő, 17:05

A CIB hétfőn, a BÉT honlapján közzétett tájékoztatása szerint az október 22-i hatályú részvényesi döntés értelmében a tőkeemelésre 1 darab 1 forint névértékű "A" sorozatú törzsrészvény forgalomba hozatalával kerül sor. A részvény kibocsátási értéke 13,65 milliárd forint, a névérték és a kibocsátási érték közötti különbözet a tőketartalékba kerül. A CIB jegyzett tőkéje ezzel 145 milliárd 6 forintról 145 milliárd 7 forintra emelkedik.

A részvényesi határozat annak keltétől számított 15. napig jogosítja fel az Intesa Sanpaolót a törzsrészvény átvételére vonatkozó nyilatkozat kibocsátására, a részvény kibocsátási értékét forintban, a határozattól számított 30 napon belül kell megfizetnie.

A fogyasztói kölcsönökkel kapcsolatban nemrég elfogadott törvény miatt a CIB-csoport 2014 első fél évében 20 milliárd forint terven felüli céltartalékot képzett a devizakölcsönökkel kapcsolatos árfolyamrés korrigálására, így összességében 34 milliárd forint veszteséggel zárta a félévet.

Carlo Messina, a CIB Bank olasz tulajdonosának, az Intesa Sanpaolo bankcsoportnak a vezérigazgatója augusztus elején a Reuters brit hírügynökségnek nyilatkozva nem tudta megmondani, hogy a betervezett 65 millió eurós második negyedéves költségeken felül lesznek-e még külön kiadásaik a devizaadósokat megsegítő magyarországi törvények miatt.

A bankcsoport második negyedéves jelentését ismertető telefonos konferenciabeszélgetésen a vezérigazgató elmondta, hogy stratégiai fontosságúnak tekintik a magyarországi működésüket és maradni szeretnének az országban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

karamiki, 2014.10.27 21:30

Helyes. Minden a forgatókönyv szerint megy. Ezt a pénzt is lenyúljuk.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

unortodox, 2014.10.27 17:08

....helyes ..mondtuk pár hónapja..,na libsik ??..haha ..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html