Török cégé lehet Ferihegyen a földi kiszolgálás

A török Celebi Ground Handling Inc. társasággal kezdi meg a tárgyalásokat a Budapest Airport (BA) a földi kiszolgálási üzletág értékesítéséről - közölte a ferihegyi reptér üzemeltetője.
NAPI Online, 2006. augusztus 11. péntek, 17:27
Fotó:

A török társaság a pályázat ún. preferált ajánlattevője, így a BA elsőként vele kezdi meg a részletekbe menő tárgyalásokat. A tárgyalások sikertelensége esetén, a BA tárgyalásokat kezdeményez a többi pályázóval.

A pályázat következő szakaszába bekapcsolódnak az üzletágban dolgozók érdekképviseleti szervei is. Adott számukra a lehetőség, hogy az értékesítés részleteiről, különös tekintettel a személyzeti kérdésekről egyeztessenek a Celebivel - áll a BA közleményében.

A BA azért hirdette meg a tendert, mert a földi kiszolgálás nem tartozik szorosan egy repülőtér üzemeltető feladatai közé, sokkal hatékonyabban tudják ezt az erre szakosodott profik üzemeltetni. A társaság reményei szerint az ügylet nyomán a földi kiszolgálást a jelenleginél olcsóbban vehetik igénybe a légitársaságok, és emelkedni fog a szolgáltatás színvonala is.

HOZZÁSZÓLÁSOK