Az új cég új vezetőjének feladata lesz a városligeti múzeumi fejlesztések beindítása és levezénylése, a teljes ligeti infrastruktúra működtetése és a Városliget átfogó fejlesztése. A VIF Zrt.-t az elmúlt év decemberében elfogadott törvény értelmében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. hozta létre, s ez a cég kapta meg a Városliget kezelői jogát.

Mozsár István egyben a társaság háromtagú igazgatóságának is tagja. (Rajta kívül Baán László, a Szépművészeti Múzeum vezetője és Szalay-Bobroviczky Kristóf tagjai a testületnek.)

Az idén 50 éves Mozsár István a Budapesti Műszaki Egyetemen végzett autótervező szakon. Több mint másfél évtizedet töltött a bajor BMW autógyár kötelékében. Műszaki diplomáját marketing és menedzsment szakképzésekkel egészítette ki. A rendszerváltáskor többek közt egyik létrehozója volt az IKEA magyarországi cégének, és öt éven át az Engel and Völkers ingatlanos cég öt országra kiterjedő master franchise tulajdonosa is volt.

A Magyar Állami Operaháznál töltötte az elmúlt három évet. Nevéhez fűződik az elmúlt évek egyik legsikeresebb rekonstrukciója, az Erkel Színház felújítása, amelyet tavaly ősszel határidőre és a költségkereten belül maradva végeztek el.