Új lakásbiztosító a magyar piacon

A rejtett hibák ellen is véd az egyesület alapcsomagja.
Nagy László Nándor, 2008. március 19. szerda, 11:26
Fotó:

A hazai piac tizenharmadik szereplőjeként lép a lakásbiztosítások területére a Közlekedési Biztosítási Egyesület. Mint a társaság sajtótájékoztatóján elhangzott, a biztosító 26 különböző kockázatra vállal fedezetet termékében, ezek között figyelemre méltó az alapcsomaghoz kapcsolódó igen magas, 15 millió forintos fedezeti értékkel bíró kiegészítő felelősségbiztosítás, amely a lakóingatlannal, illetve a biztosított személlyel kapcsolatban harmadik személynek okozott károkra nyújt kártérítést.

A piacon egyedülálló módon a termék alapcsomagja is tartalmazza a rejtett hibákra kiterjedő biztosítási fedezetet, amely az újonnan vásárolt ingatlanok esetében a vásárlástól számított egy éven belül felmerülő nem várt (épületgépészeti) hibákra fizet kártérítést az ügyfélnek, az épület biztosítási értékének 1 százalékáig.

Gorda Zsolt termékfejlesztési vezető tájékoztatása szerint a biztosítónak a hatályos törvények szerint ilyen esetben át kell vállalnia az ügyféltől a kárigény érvényesítésének jogát az építtetővel vagy az eladóval szemben, ám a keresetben nem csak a kártérítés összegét, hanem a teljes okozott kár megtérítését kell képviselnie. A per során a kárérték kielégítésében az ügyfél kára az elsődleges, a biztosító csak azt követően kapja vissza a kártérítés összegét, ha előtte az ügyfél biztosító által még nem rendezett kára már megtérült.

HOZZÁSZÓLÁSOK