Új módszerrel próbálkoznak: Önhöz is csöngethet a behajtó!

Behajtókat keres a nemzeti hulladékholding annak ellenére, hogy még mindig nem működik a számlázási rendszere, így ügyfelei nem kapják meg csekkjeiket vagy pontatlanul meghatározott összeg befizetését kérik tőlük.
Komócsin Sándor, 2017. augusztus 3. csütörtök, 09:12
Fotó: Napi.hu

Pályázatot írt ki a napokban a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (nemzeti hulladékholding) azzal a céllal, hogy behajtót találjon a kintlevőségei begyűjtésére. A dolog szépséghibája, hogy a cég továbbra sem képes kiállítani a pontos szemétszállítási számlákat és csekkeket - írja a Magyar Nemzet.

A vállalat több száz millió forintot költött el megbízható, azaz a kormánnyal jó viszonyt ápoló tulajdonosok kezében lévő informatikai szolgáltatóknál számlázási rendszere kiépítésére, ám eddig gyenge végeredménnyel. Sokan nem kapnak csekket, de kapnak fizetési felszólítást, vagy előbb kapják az utóbbit és utána az előbbit.

Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke úgy véli, hogy a kormány súlyos hibát követett el a szemétszállítás államosításával. Az új rendszer drágább, viszont működésképtelen, a behajtók esetleges bevonása csak a pocsék szolgáltatást kapó ügyfelek revolverezésére jó.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antitroll, 2017.08.04 10:14

A T-System biztosan vállalja a fejlesztést. Csak kicsit át kell írni a BKK-nak megírt felületet. Még egy bőrt le lehet húzni a macskáról, azt már úgyis kifizették.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

alex4, 2017.08.03 13:53

?Az új rendszer drágább, viszont működésképtelen..."
Akkor NER-kompatibilis! :)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html