Új műsorokat ígér az RTL Klub - milliárdos a büdzsé

Jól startolt az RTL II csatornája, amelyen hamarosan új magyar gyártású programok jelennek meg, az RTL Klubon pedig egy óriási költségvetésű új sorozat indul.
Diószegi József, 2013. január 28. hétfő, 14:04
Fotó: Napi.hu

A hét IKO-kábelcsatorna megvásárlását és az RTL II indítását tartotta az elmúlt év legfontosabb eseménynek Dirk Gerkens, az Magyar RTL Televízió Zrt. vezérigazgatója a hétfői sajtótájékoztatón. Az IKO-csatornák mevételével nem csupán az RTL, de a kábelportfólió is vezető kábelcsatorna-család lett Magyarországon - fogalmazott a cégvezető.

Az RTL II októberi debütálásakor hat kábeltársaságnál volt elérhető, de januártól - a UPC kábelhálózatába történő belépéssel - már 1,9 millió háztartást fednek le, azaz potenciálisan hatmillió emberhez jut el a televízió műsora. Az RTL II a 14. legnézettebb csatorna Magyarországon. Az új csatorna közönségaránya januárban, egész nap átlagában a 18-49 éves korosztály körében meghaladta az egyszázalékos közönségarányt. A cégvezető elégedett a starttal.

Dirk Gerkens azt is elmondta, hogy február közepén indul az RTL II új műsorstruktúrája, négy új, saját gyártású műsorral, amelyek közül a legjelentősebb a Szombat esti láz lesz - mondta a vezérigazgató. Ezzel már 12 saját gyártású program lesz látható az RTL II-n, ami jelentősen növelheti a kábelcsatorna nézettségét. Duplájára, napi tíz órára nő a magyar gyártású műsorok ideje, itt jelentkezik majd az új Szombat esti láz, és sok új sorozat is megjelenik az új kábelcsatornán.

Az RTL Klubon is lesznek újdonságok, a legnagyobb ezek között egy új napi egyórás produkciója lesz, az Éjjel-nappal Budapest, ami egy fikció, és nem valóságshow - tette hozzá Dirk Gerkens. Információink szerint ennek éves költségvetése egymilliárd forint körüli , de ezt nem kommentálta Kolosi Péter, az RTL klub programigazgatója. Úgy tudjuk, hogy az új  produkció költségvetése vetekszik a Barátok köztével.

Dirk Gerkens még azt is bejelentette, hogy hamarosan indul a "valódi" HD adásuk, eddig azért nem léptek ebbe az irányba, mert egyrészt nem volt elegendő ilyen minőségben készült műsoruk, mostantól viszont minden főműsoridőben sugárzott program ilyen, nagy felbontású formátumban készül, másrészt a kábelszolgáltatók részéről is egyre nagyobb az igény a HD műsorok iránt.

HOZZÁSZÓLÁSOK