Új, négycsillagos hotel épül

Négycsillagos szálloda építése kezdődik el ma Szeged belvárosában. A hatvanszobás hotel a tervek szerint 2012 őszére készül el mintegy kétmilliárd forintból.
MTI-Eco, 2011. június 20. hétfő, 08:42
Fotó:

A műemléki környezetben épülő hatvanszobás, korszerű, négycsillagos szálloda a tervek szerint 2012. október végére készül el, és novemberben nyitja majd meg kapuit. Tulajdonosai elsősorban a Szegedre üzleti céllal érkező vendégekre, illetve az igényes, városnéző, rendezvényekre, kulturális és sportprogramokra látogató turistákra számítanak. Emellett konferenciaterem, étterem, kávézó és üzletek is várják majd a szegedieket és az itt megszálló magyar és külföldi vendégeket.

A 438,8 millió forintos uniós támogatást elnyerő beruházás első lépésében a kivitelezőkkel együtt a szegedi múzeum régészei is birtokba veszik a területet, amely a hajdani Palánk városrész helyén fekszik. A régészeti feltárással párhuzamosan elkezdődik a szálloda alapozása és a több mint ötven gépkocsinak helyet adó, korszerű mélygarázs építése.

A szegedi Dóm tértől néhány méterre, a Somogyi-könyvtár mögötti foghíjtelekre épülő nívós üzleti szálloda tervezése már 2009 óta folyik. A modern megjelenésű, de környezetéhez illeszkedő ötszintes hotel terveit a szegedi Balogh és Széll Építész Műterem Kft. készítette, a kivitelező - az idén ősszel nyitó szegedi Árkád bevásárlóközpontot is építő - Market Zrt. - áll a beruházó, a Somogyi Udvar Kft. közleményében.

HOZZÁSZÓLÁSOK