Új vezér került a Quantis élére

Ertl Pál elnök-vezérigazgató irányításával folytatja tevékenységét a Quantis Holding Zrt. - a korábban Brokernet Zrt. néven ismert céget eddig Kostevc Péter vezette.
Szakonyi Péter, 2014. április 2. szerda, 10:38
Fotó: Napi.hu

Új elnök-vezérigazgató irányítja az egykor Brokernet, ma Quantis Holding Zrt.-t.  Az új első számú vezető az alapító Kostevc Pétert váltja a poszton. Ertl Pál 2013 nyarán csatlakozott a cégcsoporthoz vezérigazgató-helyettesként, és az elmúlt hónapokban a vezérigazgatói feladatok átvételére készült. A csaknem 30 éves biztosítási piaci tapasztalattal rendelkező szakember korábban a Netrisk.hu Zrt. vezérigazgatója, valamint az Uniqa Biztosító Zrt. igazgatósági tagja volt. Pályafutását 1987-ben az Állami Biztosítónál kezdte.

A Napi.hu A 100 leggazdagabb című kiadványa 2013-as listáján 22,5 milliárd forintos vagyonnal a 25. helyre rangsorolta Kostevc Pétert, akinek csaknem egyéves irányítása alatt új üzletágak elindításával fejeződött be az egykori Brokernet-konszern szervezeti átalakítása. Megkezdte működését a Quantis-csoport és a liechtensteini hercegi család közös privát banki szolgáltatója, a Quantis Alpha; az előző évihez képest jelentősen javult a vállalatcsoport jövedelmezősége. Az előzetes adatok szerint a magyarországi tevékenységével 2013-ban a vállalatcsoport pénzügyi termékek értékesítéséből mintegy 6,2 milliárd forint árbevételt és 300 millió forintot meghaladó nyereséget ért el.

HOZZÁSZÓLÁSOK