Újabb beruházást indít a Mirelite-Mirsa

Hároméves, uniós és saját forrásból finanszírozott kutatás eredményeképpen olyan új, olaj nélkül is süthető készételeket kísérletezett ki a Mirelite-Mirsa Zrt., amelyek a tervek szerint egy hónapon belül piacra kerülnek − mondta a Napi Gazdaságnak Losó József, a cég igazgatóságának elnöke.
Kiss Melinda, 2013. április 26. péntek, 10:34
Fotó: Napi.hu

A Napi Gazdaság hétvégi számának cikke

Az albertirsai székhelyű társaság 29,125 millió forintot nyert el a kutatáshoz, a teljes költség azonban meghaladta az 55 millió forintot. A gyártás a cég miskolci telephelyén indul majd, ahol tavaly mintegy 300 millió forint értékű fejlesztést valósítottak meg.

A társaság idén is több beruházásba kezd Losó szerint, már megkezdődött Albertirsán egy 50 millió forintos kirendeltségbővítés, illetve egy gépjármű- és technológiabeszerzést célzó fejlesztés. Idén kezdődik az üzem termelését korszerűsítő, mintegy 250 millió forintos beruházás, szintén uniós forrás segítségével. A cég tavaly 3,5 milliárd forint árbevételt ért el, az export 60 százalékkal bővült, bár a gazdasági helyzet és a gyorsfagyasztott termékek magasabb árai miatt világszerte beszűkültek az értékesítési lehetőségek és nehezebb tartani a meglévő piacokat is. Losó szerint a fejlesztések révén az exportbevételi arány tovább növekedhet, az új munkahelyek létesítése ennek függvényében alakul majd.

A társaság idén további növekedést tervez, a terveket azonban némiképp átírhatja még az időjárás: az idén ugyanis a nagyobb nemzetközi kereslet − még a legnagyobb termelők közé számító Nagy-Britanniába is lehetne szállítani − ellenére sem biztos, hogy fel tudják dolgozni az eredetileg tervezett borsómennyiséget a vetések csúszása miatt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2013.04.26 11:14

Így épül az ország ....,szdsz nélkül...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html