Újabb csapást kapott a készpénz

Elfogyott az NGM 2,4 milliárd forint támogatása, amelyet új bankkártya-terminálok beszerzéséhez és telepítéséhez igényelhettek a bankok - adta hírül a tárca.
Napi.hu, 2017. január 16. hétfő, 12:10
Fotó: Napi.hu

A 2016 decemberében meghirdetett program keretében az állam az új, korszerű terminálok beszerzéséhez és telepítéséhez terminálonként 80 ezer forint támogatást nyújt.

A szolgáltatóknak legalább a nyújtott támogatás mértékének megfelelő díjcsökkentést és annak biztosítását kellett vállalni, hogy az elfogadóhely összességében legfeljebb a bankkártyás forgalom 1 százalékának megfelelő összegű díjat fizet.

Így első körben a fizetési szolgáltatók kapják a támogatást, végül mégis a kereskedők és a bolti vásárlók lesznek a haszonélvezői, előbbiek a kedvezményes díjnak köszönhetően, utóbbiak pedig mivel több helyen fizethetnek ezentúl kártyával  - magyarázta a tárca.

Mivel a szolgáltatók a keretet meghaladó támogatásra nyújtottak be kérelmet, az NGM 16 millió forint pótlólagos forrásról gondoskodott a többletigény kielégítésére. Így összesen 30 200 darab új bankkártya-elfogadóhely jöhet létre 2017 végéig, ezzel mintegy 30 százalékkal nőhet a hálózat nagysága.

HOZZÁSZÓLÁSOK