A Vállalati KFI_16 pályázatra a Közép-Magyarország régió (Budapest és Pest megye) vállalkozásai nyújthatnak be projektjavaslatokat.
A felhívás keretében az NKFI Alapot kezelő Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal olyan projekteket támogat, amelyek a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégiában meghatározott ágazati prioritások ("Egészséges társadalom és jólét", "Fejlett jármű- és egyéb gépipari technológiák", "Tiszta és megújuló energiák", "Fenntartható környezet", "Egészséges és helyi élelmiszerek", "Agrár-innováció") valamelyikéhez illeszkednek.

A pályázat keretében a projektek - önállóan vagy legfeljebb 3 tagú konzorcium formájában - kísérleti fejlesztéshez, ipari kutatáshoz, a projekttel kapcsolatos koordinációs tevékenységhez, eszközök beszerzéséhez, a projekthez szükséges épület építéséhez, korszerűsítéséhez, bővítéséhez, kiállításon vagy vásáron való részvételhez juthatnak forráshoz.

A pályázóknak vállalniuk kell, hogy a támogatott K+F+I tevékenység eredményeként új tudományos és fejlesztési eredmények, szellemi alkotások születnek, új K+F munkahelyek létesülnek, és új termék, technológia vagy prototípus jön létre.

A pályázatok benyújtása a keret kimerüléséig, de legkésőbb 2016. december 31-ig lehetséges. A beérkezett projektjavaslatok értékelése szakaszos elbírálással történik, az első benyújtási szakasz határideje 2016. augusztus 17.