Újabb sávot kap a nyugat-magyarországi főút

A 86-os számú főút Szombathely és Egyházasdaróc közötti szakaszát 2x1 sávosról 2x2 sávosra a SpeciálTerv Kft. és a TURA-Terv Kft. tervezheti át, nettó 395 millió forintért. A becsült ellenérték 415 millió volt és összesen nyolcan pályáztak a munkára.
Németh Géza, 2018. február 9. péntek, 06:20
Fotó: Napi.hu

A nyílt tender eredményét a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. közölte a Közbeszerzési Értesítőben. A nyertes feladata a környezetvédelmi engedély módosítása is.

Az eredeti tervek 2015-ben készültek, akkor a 14 kilométer hosszú elkerülő szakaszok 2x1 sávosak voltak, ezeket kell most 2x2 sávosra áttervezni, de felül kell vizsgálnia a nyertesnek a maradék, négysávos rész terveit is. Feladata továbbá a tervezett Körmend - Szombathely szakasz megvalósíthatósági tanulmányának az elkészítése, valamint a megtérülési ráta vizsgálata.

A NIF január 19-én írta alá a szerződést a nyertesekkel.

Indultak még a tenderen a következők: az Utiber Közúti Beruházó Kft., a Roden Kft., a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt., az Uvaterv Út-, Vasúttervező Zrt., a Pannonway Kft., a Via Futura Kft., továbbá az Unitef-83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt. is.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK