Újabb százmilliós végkielégítés a BKV-nál?

A cég volt közlekedési vezérigazgató-helyettesének járhat ekkora összeg.
NAPI, 2009. augusztus 13. csütörtök, 10:38
Fotó:

Újabb 100 milliós végkielégítést fizethet a BKV. Somodi Lászlónak, a cég volt közlekedési vezérigazgató-helyettesének járhat ekkora összeg, ha a bíróság a rendkívüli felmondással elbocsátott felsővezető javára dönt - jelentette az MTI.

A távirati iroda birtokába került, a BKV felügyelőbizottsága (fb) számára készült belső jelentésből kiderül, hogy Somodi - aki 2001-től 2008 áprilisáig dolgozott a közlekedési vállalatnál - a 657 ezer forintos alapbér mellé még 300 százalékos prémiumra is jogosult volt. A vezérigazgató-helyettest 2008 április végén mentette fel Balog Zsolt megbízott vezérigazgató, azzal az indokolással, hogy az ő irányításával készült paraméterkönyv "szakmailag alkalmatlan".

Somodi viszont azt hangoztatta, hogy a járatritkításokat tartalmazó paraméterkönyv kudarcáért nem ő felelős egyedül (ráadásul elbocsátása után nagyjából az általa felvázolt paraméterkönyvet fogadták el), ezért bírósághoz fordult.

A bíróság várhatóan idén szeptemberben dönt arról, hogy jogosult-e végkielégítésre a volt vezérigazgató-helyettes, ha igen - mint az fb-jelentésben olvasható - "nagyságrendileg 100 millió forintot kell" kifizetnie a BKV-nak.

A felügyelőbizottságnak készített listát az akkor Szalainé Szilágyi Eleonóra által vezetett humánpolitikai igazgatóság állította össze idén nyáron. A felsővezetők fizetését és végkielégítését tartalmazó jelentésben az azóta leváltott humánpolitikai igazgató összesen csaknem 100 millió forintos juttatása nem szerepel.

HOZZÁSZÓLÁSOK