Újabb tizenhárommilliárdból vesz autókat a rendőrség

A kormány a  rendőrség által használt gépjárművek amortizációs cseréjét szolgáló beszerzések finanszírozása érdekében, a szociális hozzájárulási adóhoz kapcsolódó megtakarításokból 13 milliárd 668 millió forint felhasználását engedélyezte - az erről szóló határozat a Magyar Közlönyben jelent meg.
Németh Géza, 2017. november 9. csütörtök, 14:12
Fotó: MTI Fotó

A mostani határozat előzménye, hogy az állami Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) eredményt hirdetett a nettó 45 milliárd forint keretösszegű tenderén, amelyen a rendvédelmi szervek és a honvédelmi szervezetek számára szerez be autókat.

A központosított közbeszerzésen 14 kategóriába sorolták a beszerzendő járműveket. Nyolc kategóriában a kormány kedvelt autókereskedője, a Porsche-csoport nyert, összesen mintegy nettó 26 milliárd forint keretösszegű megrendeléshez jutva.

A beszerzendő autók sora az alsó-középkategóriás ügyintézői személykocsival indul és a speciális kialakítású teherautóval zárul. Van köztük speciális rendőrautó, emelt terepjáró-képességű személyautó és áruszállító haszonjármű is. A beszerzést európai uniós támogatás felhasználásával finanszírozzák.

HOZZÁSZÓLÁSOK