Újra állami tulajdonba kerül a Hungexpo Reklám

A Hungexpo Reklám Rt. fogja megvásárolni saját, 45 százalékos részvénycsomagját a svájci Inter Market Solutions Development AG-tól – tudta meg a Népszabadság. Ezzel állami tulajdonba kerül a vállalkozás.
NAPI Online, 2003. március 10. hétfő, 08:45
Fotó:

A svájci társaság, mikor néhány hónappal ezelőtt átvette a 2001-ben, az állami társaságok közös marketingkommunikációs tevékenységének lebonyolítására alapított részvénytársaságot, a megrendelők körét akarta bővíteni, ám a tervek végül nem váltak valóra.

Jelenleg a Hungexpo Reklám Rt.-nek (HR) három tulajdonosa van: a svájci vállalkozás, a Fortuna Kft. (a Szerencsejáték Rt. reklámcége), valamint a Magyar Fejlesztési Bank Rt. Mivel a pénzintézet eldöntötte, hogy részvénypakettjét átadja az ÁPV Rt.-nek, a svájciak kivásárlását követően az állami kézben lévő Szerencsejáték Rt. a Fortuna Kft.-n keresztül meghatározó részesedéshez juthat a HR-ben.

Egyelőre nem tudni, hogy a Fortuna szerepét a HR veszi-e át a Szerencsejáték Rt. berkein belül, s az sem tisztázott, miből szerzi meg saját, 45 százalékos részvénycsomagját a Hungexpo Reklám a svájciaktól. A félmilliárd forint összegű rendezetlen ügyet maga előtt görgető társaság ellen ugyanis a HVG információi szerint ősszel két szállítója is felszámolást kezdeményezett. A korábban kizárólagos és felmondhatatlan szerződéseket kötő állami megrendelők, mint az MFB vagy a Magyar Posta Rt. új vezetősége ugyanis felmondta a korábban kötött megállapodást.

A Szerencsejáték Rt. ugyanakkor tárgyalásokat kezdett a megállapodás átalakításáról, amelyek végül sikerre vezettek. A Hungexpo Reklám Rt. tehát megmenekült, és most a Szerencsejáték Rt. megrendeléseiből befolyó bevételből szeretné finanszírozni saját részvényeinek megvételét - írja a Népszabadság.

HOZZÁSZÓLÁSOK