Újra figyelmeztet a Posta - erre számíthat

Nem lesznek olyan fennakadások a Magyar Posta kézbesítésében idén, amilyenek tavaly karácsonykor borzolták az emberek idegeit - ígéri a cég vezetője, aki nem csatlakozik a sárga csekk ellen kibontakozott propagandához.
Komócsin Sándor, 2017. október 11. szerda, 09:21
Fotó: Stocksnap

A világ logisztikai hálózatainak év végi leterheltsége miatt egyes küldemények 30-60 napig is dekkolhatnak útjuk egy-egy állomásán, ezért aki karácsonyra időben meg akarja kapni külföldről érkező csomagját, az jól teszi, ha már most feladja a rendelését - ismételte el a cége által más csatornákon is kommunikált figyelmeztetést Illés Zoltán, a Magyar Posta vezérigazgatója.

A Világgazdaságnak adott interjújában részben a vártnál is nagyobb fogalomnövekedéssel, részben a Lufthansa légitársaság sztrájkjával magyarázta a tavaly karácsonyi káoszt, amikor nagyon sokan hiába várták az ünnepekre megrendelt csomagjaikat.

A cégvezető fogadkozik, hogy idén nem lesz ilyen gond. Mint mondja a postások felelősségtudata óriási, ha kell, akkor őt magát is beleértve mindenki szortírozni fogja a csomagokat, hogy azok eljussanak a megrendelőkhöz.

Arra a felvetésre, hogy a Magyar Nemzeti Bank szerint az átutalás végre valódi kihívója lesz a sárga csekknek, csak annyit mondott, hogy az ügyfeleik megszokták és szeretik a sárga csekket. Sokan ragaszkodnak a feladóvevényhez, amellyel igazolhatják számláik kifizetését.

(A nyitókép forrása: StockSnap.io)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2017.10.11 11:48

Bár nem biztos hogy az MP-n múlik, de nekem van 1-2 küldeményem, ami már most nem ért ide 60 nap alatt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kukac@kukac.eu, 2017.10.11 11:38

Érdekes, USA-Magyarország határa minden évszakban 3 nap, Magyarország határa-Az én budapesti címem 3 hét, ünnepek előtt 30 nap? Hogy az amerikaiak miért nem tanulnak a csodálatos Magyar Postától? Vagy fordítva?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html