Újra gyártják a zalai tésztát

Újraindította a tésztagyártást a Goldsun egykori zalaegerszegi üzemében a Zala-Cool – tájékoztatta a Napi Gazdaságot a társaság.
Körtési Zsolt, 2010. szeptember 7. kedd, 06:00
Fotó:

A keddi Napi Gazdaság cikke

Az új tulajdonos a korábban jó hírű termékeket - többek között a szilvás és szilvalekváros gombócot, valamint a nudlit, a sztrapacskát, a krokettet, és a galuskát - mielőbb szeretné visszavezetni a piacra. Solti Attila ügyvezető igazgató elmondta: egyelőre két műszakban termelnek, de ha további jelentős megrendeléseket kapnak, a harmadik műszakot is beindítják. Ezzel párhuzamosan a létszámot is növelik.

A társaság a Goldsun két, egyenként 1500 négyzetméteres hűtőházát is mielőbb szeretné hasznosítani, ám ehhez - többek között - az energiaköltségek csökkentése érdekében technikai, illetve technológiai korszerűsítésre, illetve felújításra is szükség van. A munkákat már elkezdték. A két hűtőházban a tervek szerint bértárolást végeznek majd.

A korábban a Carnex csoporthoz tartozó, a hitelezőkkel szemben mintegy 3,5 milliárd forintos adósságot felhalmozó Goldsun vagyonelemeinek nagy része márciusban, tartozások fejében került a Zala-Cool Kft.-hez. A technológiát a társaság megvásárolta attól a pénzintézettől, amely ehhez hitelezése fejében jutott.

HOZZÁSZÓLÁSOK