Újra tárgyaltak a Dunaferr ügyében

Az ISD Dunaferr Zrt. stratégiai megállapodást köthet a magyar kormánnyal, ennek előkészületei már megkezdődtek – jelentette be Dunaújváros fideszes polgármestere a cégvezetéssel folytatott egyeztetést követő csütörtöki sajtótájékoztatóján.
MTI, 2014. május 15. csütörtök, 17:07
Fotó: Napi.hu

Cserna Gábor közölte, hogy a június eleji kormányalakítást követően a konkrét tárgyalásokat is lefolytatják a felek. Jevgenyij Tankilevics cégvezető az MTI kérdésére elmondta: az április 6-i országgyűlési választás előtt megkezdték a megállapodás előkészítését. Megjegyezte: az egyezség a cég fejődéséről fog szólni és segíti az európai piacon versenyképességük megtartását.

A cégvezető jelezte, hogy a megállapodásnak várhatóan lesznek szociális területeket érintő részei és tartalmazni fogja a tulajdonosok beruházásokkal kapcsolatos kötelezettségvállalásait is.

Jevgenyij Tankilevics a korábban elkezdett munkaerő kiszervezésekkel kapcsolatban közölte: a fémhulladék kezelést már kiszervezték, további három terület (salakkezelés, csomagolás, tűzoltóság) kiszervezése két hónapon belül befejeződik. A kiszervezett munkavállalók mindegyike az új cégeknél talált munkát - tette hozzá.

Az egyeztetésen részt vett a térség kormánypárti országgyűlési képviselője, Galambos Dénes, aki elmondta, hogy Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár múlt pénteki lakossági fórumán is arra ösztönözte a cégvezetést, hogy kezdeményezzék a megállapodás megkötését. Kiemelte: a tárgyaláson a menedzsment megerősítette, hogy augusztus 20-án átadhatják a felújított 1-es számú kohót, ami a munkahelyek megtartását is jelenti a vállalatnál.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

acdc, 2014.05.15 20:08

Szargyártóból csinálhatnának zártszelvényt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2014.05.15 17:24

..meg kell valahogy szerezni a Dunaferrt ....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html