Újraindítható a gyártás a patinás magyar cégnél

A felszámoló B&B Gazdasági Tanácsadó Kft. kiírta pályázatát a több mint százéves múlttal rendelkező salgótarjáni öblösüveggyár, az R-Glass Hungary Üvegipari Kft. vagyonelemeinek értékesítésére - tájékoztatta a Napit Kovács János, a társaság munkatársa. Az üzemet és a kemencét tavaly úgy állították le, hogy viszonylag rövid időn belül újraindíthatók.
Körtési Zsolt, 2010. március 18. csütörtök, 08:40
Fotó:

A Napi Gazdaság csütörtöki számának cikke

A hitelezőknek mintegy kétmilliárd forinttal tartozó cég nettó irányárát 1,026 milliárd forintban határozták meg.

Az ingatlanokért 480 millió, a gépekért és berendezésekért 396 millió, míg a készletekért 150 millió forintot kérnek.

A több mint nyolchektáros területen 49 különböző funkciójú épület áll, ezek együttes alapterülete megközelíti a négy hektárt.

A meghirdetett készletek 35 százaléka kész-, 52 százaléka félkész termék, a fennmaradó részt pedig az alapanyagok teszik ki.

A teljes infrastruktúrával és iparvágánnyal is rendelkező öblösüveggyár a városon átvezető 21-es főút mellett helyezkedik el.

Vízellátását három saját kút biztosítja, kemencéi gázfűtésűek. A termelés három automata gyártósoron végezhető. Az üzemben van kehelygyártó, prés- és pohárfúvó sor is. Az üzem technológiája magasabb minőségű egyedi, kézi gyártású termékek előállítására is alkalmas - tette hozzá Kovács. Az ehhez szükséges szakembergárda is rendelkezésre áll a térségben.

Az üzemet és a kemencét tavaly úgy állították le, hogy viszonylag rövid időn belül újraindíthatók. A vevőnek vállalnia kell, hogy az üzem területén lévő készárut a tulajdonjog tisztázásáig térítésmentesen tárolja. Pályázni március 29-éig lehet.

Novemberben az üveggyár készleteit (poharakat, palackokat és kelyheket) már meghirdették, de csak egy részükön sikerült túladni. A gyár 2005-ben is felszámolás alá került, ennek keretében 2006-ban vásárolta meg a szlovák R-Glass spol. s.r.o. és szlovák magánszemélyek.

HOZZÁSZÓLÁSOK